Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla D-vitamiinin vähyys yleisempää ylipainoisilla lapsilla

D-vitamiinin vähyys yleisempää ylipainoisilla lapsilla

Ylipainoiset lapset saattavat saada muita vähemmän D-vitamiinia, tuore tutkimus vihjaa. D-vitamiinin vähyys liittyy heillä myös heikentyneeseen insuliiniaineenvaihduntaan.

D-vitamiinin vähyys on liitetty ylipainoon aiemminkin. Lisäksi se on yhdistetty aikuistyypin diabeteksen ja sydäntautien kehittymiseen. Yhdysvaltalaistutkijoiden nyt saamat tulokset viittaavat samaan, mutta tämän aineiston perusteella asiaa ei voi varmistaa. Osin yhteys voi johtua huonosta ruokavaliosta, mistä tässäkin tutkimuksessa saatiin viitteitä.

Tutkimuksessa veren D-vitamiini-, glukoosi- ja insuliinipitoisuudet sekä painoindeksi ja verenpaine mitattiin 411 ylipainoiselta ja 87 normaalipainoiselta lapselta. Tulokset julkaistiin Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism 2011)
http://jcem.endojournals.org/

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje