Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Hyvä kunto on keski-ikäiselle miehelle painoa tärkeämpi

Hyvä kunto on keski-ikäiselle miehelle painoa tärkeämpi

Keski-ikäiselle miehelle ylipainon välttämistä tärkeämpää saattaa olla fyysisen kunnon ylläpito ja parantaminen. Yhdysvaltalaistutkijoiden Circulation-lehdessä julkaisemat tulokset osoittavat fyysisen kunnon vaikuttavan keski-ikäisten miesten elinikään riippumatta heidän painoindeksistään.

Tutkimuksessaan tutkijat jakoivat 14 000 keski-ikäistä miestä kolmeen ryhmään sen perusteella oliko heidän kuntonsa parantunut, pysynyt ennallaan vai huonontunut edeltävien kuuden vuoden aikana.

Kun miehiä seurattiin seuraavien yhdentoista vuoden ajan, suurin riski kuolla oli odotetusti miehillä, joiden kunto oli heikentynyt, mutta tämä havaittiin riippumatta miesten painoindeksistä tai painon kehityksestä. Pienikin lisäys liikunnassa puolestaan pienensi riskiä, tutkijat havaitsivat. Seurannan aikana kuoli 1 200 miestä.

Yhdessä aikaisempien tutkimusten kanssa yhdysvaltalaisten havainnot viittaavat liikunnan pienentävän terveysriskejä ylipainosta riippumatta. Näin ollen kunnostaan kannattaa pitää huolta vaikka liikakilot eivät sillä karisisi. Tutkijat silti huomauttavat, ettei tutkimukseen osallistuneissa ollut ainuttakaan erittäin lihavaa, joten on mahdollista, että tulokset pätevät vain lievästi ylipainoisiin. Eritäin lihavilla laihduttamisen merkitys todennäköisesti korostuu.

Uutispalvelu Duodecim
(Circulation 2011;124:2483–2490)
http://circ.ahajournals.org/content/124/23/2483.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje