Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Osteoporoosilääke pidentää tekonivelen käyttöikää

Osteoporoosilääke pidentää tekonivelen käyttöikää

Tuoreen tutkimuksen mukaan lonkan tai polven tekonivelet voisivat kestää pitempään, jos potilaat laitettaisiin osteroporoosilääkitykselle ennen leikkausta.

British Medical Journalin julkaisemassa tutkimuksessa bisfosfonaatti-osteoporoosilääkkeiden käyttö vähensi uusintaleikkauksia ja kaksinkertaisti tekonivelen käyttöiän. Tutkijat laskivat yhden uusintaleikkauksen ehkäisemisen edellyttävän hieman yli sadan potilaan lääkitsemistä.

Bisfosfonaatti-osteoporoosilääkkeiden on tätäkin ennen epäilty auttavan tekonivelpotilaita, mutta tutkimusnäyttö asiasta on ollut niukkaa. Nämäkin tulokset pitää vielä varmistaa uusissa tutkimuksissa, tutkijat kirjoittavat.

Tutkimukseen osallistui 42 000 polven tai lonkan tekonivelleikkaukseen vuosina 1986–2006 ohjattua potilasta, joista 1 900 käytti bisfosfonaatteja.

Uutispalvelu Duodecim
(BMJ 2011;343:d7222)
http://www.bmj.com/content/343/bmj.d7222

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje