Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Vanha kihtilääke tepsii myös leikkauspotilaiden eteisvärinään

Vanha kihtilääke tepsii myös leikkauspotilaiden eteisvärinään

Kihtilääkkeenä käytettävä kolkisiini voi ehkäistä sydänleikkauksen jälkeisiä eteisvärinä-rytmihäiriöitä. Jos havainto varmistuu uusissa tutkimuksissa, voi kolkisiinista tulla edullinen ja turvallinen apu monille leikkauspotilaille.

Lääketieteellisessä Circulation-lehdessä julkaistut tulokset perustuvat 336 keskimäärin 66-vuotiaan sydänleikkauspotilaan aineistoon. Osana tutkimusta he saivat kolkisiinia tai lumevalmistetta kolme päivää leikkauksen jälkeen ja siitä lähtien kahdesti päivässä kuukauden ajan.

Kun potilaita verrattiin kuukauden kuluttua, eteisvärinään oli sairastunut vain 12 prosenttia kolkisiinilla lääkityistä, mutta 22 prosenttia verrokeista. Tutkijat laskivat yhden eteisvärinän estyvän, kun yksitoista potilasta syö kolkisiinia kuukauden ajan leikkauksesta. Kolkisiiniryhmäläiset myös pääsivät nopeammin kotiin sairaalasta.

Kolkisiinin teho ei ole tyystin yllättävää, sillä se vähentää tulehduksia sekä vaikuttaa sydänsolujen toimintaan. Kolkisiinia saadaan syysmyrkkyliljasta (Colchicum autumnale).

Uutispalvelu Duodecim
(Circulation 2011;124:2290–2295)
http://circ.ahajournals.org/content/124/21/2290.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje