Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Mahdollinen läpimurto malarian vastaisessa taistelussa

Mahdollinen läpimurto malarian vastaisessa taistelussa

Kansainvälinen tutkijaryhmä uskoo löytäneensä uuden keinon taistella malariaa vastaan. Jos havainto on niin merkittävä kuin tutkijat uskovat, se voi johtaa uusien malariahoitojen kehittämiseen. Tutkijoiden tulokset julkaistiin Nature Communications -lehdessä.

Tutkimuksessaan tutkijat onnistuneesti tunnistivat entsyymejä, joita ilman malarialoiset eivät selviä ihmisen verenkierrossa. Näiden proteiinikinaasi-entsyymien toiminnan estäminen tappaa loisen, tutkijat kirjoittavat. Tähän kykeneviä lääkkeitä ei vielä ole, mutta tutkijat pitävät niiden kehittämistä täysin mahdollisena.

Malarialoinen on kehittänyt vastustuskyvyn monille nykyisille lääkkeille, joten uusille hoidoille olisi suuri tarve. Jos nyt tehdyt havainnot johtavat uusiin hoitoihin, on silti mahdollista, että loinen oppii torjumaan myös niitä.

Malariaan sairastuu noin 225 miljoonaa ihmistä joka vuosi. Heistä lähes miljoona menehtyy sairauteensa.

Uutispalvelu Duodecim
(Nature Communications 2011;DOI:10.1038/ncomms1558)
http://www.nature.com/ncomms/index.html

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje