Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Masennus yhteydessä diabeteksen vaaraan

Masennus yhteydessä diabeteksen vaaraan

Yhdysvaltalaistutkijat ovat saaneet lisää näyttöä masennuksen ja diabeteksen välisestä yhteydestä. Heidän tutkimuksensa mukaan diabetes on tavallista yleisempi etenkin masentuneilla naisilla, jotka käyttävät masennuslääkkeitä.

Diabetes Care -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa sadasta masentuneesta naisesta noin 8–9 sairastui diabetekseen seurannan aikana, kun sadasta masennuksen suhteen terveestä sairastui vain kuusi. Ero oli vielä suurempi, jos masennusta hoidettiin masennuslääkkeillä. Tällaisista naisista diabetekseen sairastui lähes joka kymmenes.

Masennus ja diabetes on yhdistetty toisiinsa aiemminkin, ja ne saattavat kummatkin altistaa toisilleen. Masennus voi lisäksi pahentaa diabetesta ja siihen liittyviä sydänriskejä.

Tutkimukseen osallistui 160 000 vaihdevuodet ylittänyttä yhdysvaltalaisnaista. Naisia seurattiin keskimäärin kahdeksan vuoden ajan.

Uutispalvelu Duodecim
(Diabetes Care 2011;34:2390–2392)
http://care.diabetesjournals.org/content/34/11/2390.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje