Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Lähes 100 miljoonaa lasta sairastuu influenssaan vuosittain

Lähes 100 miljoonaa lasta sairastuu influenssaan vuosittain

Joka vuosi noin 90 miljoonaa alle viisivuotiasta lasta sairastuu influenssaan, ensimmäinen maailmanlaajuinen influenssaselvitys osoittaa. Influenssan aiheuttamaan keuhkokuumeeseen heistä menehtyy yli 100 000. Valtaosan taakasta kantavat kehitysmaiden lapset.

Selvitys perustuu 43 aikaisemman tutkimuksen aineistoihin, jotka koostuivat yli kahdeksan miljoonan lapsen terveystiedoista. Tulokset julkaistiin arvostetussa Lancet-lehdessä.

Tulosten mukaan vuosittain influenssa aiheuttaa keuhkokuumeen noin 20 miljoonalle lapselle. Noin miljoona näistä on vakavia keuhkokuumeita. Sairaalahoitoon influenssa vie vuosittain noin miljoona lasta.

Influenssa on hyvin yleinen pikkulasten sairaus. Lapset ovat myös tehokkaita tartuttajia, joten lasten sairastumisten vähentäminen esimerkiksi influenssarokotuksilla todennäköisesti vähentää myös muiden influenssoja.

Suomessa influenssarokotukset ovat ilmaisia 6–35 kuukauden ikäisille, yli 65-vuotiaille, raskaana oleville ja sairautensa vuoksi riskiryhmään kuuluville, kuten sydän- tai keuhkosairauksia, diabetesta tai munuaisten vajaatoimintaa sairastaville. Rokotuksen saa omasta terveyskeskuksestaan.

Uutispalvelu Duodecim
(Lancet 2011;DOI:10.1016/S0140-6736(11)61051-9)
http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(11)61051-9/abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje