Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Elämäänsä tyytyväisillä on vähemmän sydänvaivoja

Elämäänsä tyytyväisillä on vähemmän sydänvaivoja

Viihtyisä työ, sopuisa perhe, hyvä seksielämä ja itsetunto tekevät elämästä monin tavoin mukavamman, mutta ne voivat myös vähentää sydänsairauksia.

Brittitutkijoiden tulokset ovat tervetulleita, sillä vaikka negatiiviset tunteet, stressi ja masennus tunnetaan sydäntautien riskitekijöinä, positiivisten tuntemusten sydänvaikutukset ovat jääneet vähemmälle huomiolle.

Tiedot perustuvat tutkimukseen, jossa lähes 8 000 tervettä miestä ja naista arvioi kuinka tyytyväisiä he olivat elämänsä eri alueisiin. Vastaukset yhdistettiin terveystarkastuksista sekä rekistereistä saatuihin tietoihin sydänoireista.

Analyysin aluksi tutkijat huomioivat osallistujien iän, sukupuolen, elintavat, verenpaineen ja sokeriaineenvaihdunnan, jotta ne eivät sekoittaisi tuloksia. Kun nämä seikat oli huomioitu, sydänoireiden riski oli pienempi osallistujilla, jotka olivat tyytyväisiä työhönsä, perhe-elämäänsä, seksielämäänsä tai itseensä. Sen sijaan rakkaussuhteet, harrastukset tai elintaso eivät vaikuttaneet riskeihin.

Tulokset viittasivat siihen, että tyytyväisillä osallistujilla oli muita vähemmän etenkin rasitusrintakipua. Sydänkohtaukset ja sydänperäiset kuolemat puolestaan olivat heillä yhtä yleisiä kuin muilla osallistujilla.

Tutkimus julkaistiin European Heart Journal -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(European Heart Journal 2011;32:2672–2677)
http://eurheartj.oxfordjournals.org/content/32/21/2672.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje