Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Lihavat saavat huonomman suojan influenssarokotuksesta

Lihavat saavat huonomman suojan influenssarokotuksesta

Liikakilot voivat tutkijoiden mukaan heikentää influenssarokotteista saatavaa suojaa. Ylipainoiset saattavat siten sairastua herkemmin altistuessaan influenssaviruksille.

Influenssarokotteiden heikommasta tehosta lihavilla saatiin viitteitä jo vuoden 2009 H1N1-epidemian aikoihin. Myös eläinkokeet ovat vihjanneet tähän suuntaan.

Nyt saatujen tulosten perusteella influenssarokote kyllä lisää influenssan vasta-aineita riippumatta ihmisen painosta, mutta ylipainoisten vasta-aineet vähenevät nopeammin.

Vuoden kuluttua rokotuksesta vasta-aineet olivat vähentyneet merkittävästi joka toisen ylipainoisen verestä, kun normaalipainoisilla näin kävi vain joka neljännelle.

Kun tutkijat lisäksi altistivat osallistujien verinäytteitä influenssaviruksille, he havaitsivat normaalipainoisten CD8+ T -solujen reagoivan viruksiin kolmessa tapauksessa neljästä, mutta ylipainoisten näytteissä näin kävi vain yhdessä tapauksessa neljästä. CD8+ T -solut rajoittavat sairauden leviämistä ja vakavuutta, kun ihminen on jo sairastunut influenssaan. Näin ollen ylipainoisten influenssat saattavat olla myös vakavampia, tutkijat kirjoittavat.

Tulokset julkaistiin International Journal of Obesity -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(International Journal of Obesity 2011)
http://www.nature.com/ijo/index.html

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje