Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Perheenjäsenen lihavuusleikkaus laihduttaa koko perhettä

Perheenjäsenen lihavuusleikkaus laihduttaa koko perhettä

Lihavan perheenjäsenen lihavuusleikkaus näyttäisi auttavan koko perhettä laihtumaan ja muuttamaan elintapojaan terveellisempään suuntaan.

Stanfordin yliopiston tutkijoiden havainto on tervetullut, sillä usein lihavuus kulkee perheessä. Esimerkiksi lapsen riski lihoa on suuri perheissä, joissa vanhemmat ovat erittäin lihavia.

Tulokset perustuvat 35 laihdutusleikkauksen läpikäyneen ja heidän perheenjäsentensä seurantaan. Potilaiden lisäksi perheissä oli yhteensä 15 lasta ja 35 aikuista. Ennen leikkausta potilaiden aikuisista perheenjäsenistä 60 % ja lapsista 73 % oli erittäin lihavia.

Leikkausta seuraavan vuoden aikana erittäin lihavat perheenjäsenet olivat laihtuneet keskimäärin 3 % painostaan, mikä on samaa suuruusluokkaa kuin yleisillä laihdutuskuureilla saavutetaan vuodessa. Myös perheiden lihavat lapset laihtuivat hieman vanhempansa leikkauksen jälkeen, ja monet lapsista olivat laihdutuskuureilla leikkausta seuraavan vuoden aikana.

Lihavuusleikkauksen jälkeen potilaan pitää noudattaa tarkkaa ruokavaliota, joten todennäköisesti puolisot omaksuvat ruokavalion heidän kanssaan, tutkijat arvelevat. Perheenjäsenet kertoivat myös vähentäneensä alkoholin käyttöä ja tunnesyömistä.

Tulokset julkaistiin Archives of Surgery -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(Archives of Surgery 2011;146:1185–1190)
http://archsurg.ama-assn.org/cgi/content/abstract/146/10/1185

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje