Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Koulukiusaajista kasvaa väkivaltaisia puolisoita

Koulukiusaajista kasvaa väkivaltaisia puolisoita

Parisuhdeväkivaltaan syyllistyvät miehet ovat usein entisiä koulukiusaajia, tuore tutkimus osoittaa. Tutkijat uskovat, että taustalla piilee halu hallita ja kontrolloida muita. Kiusaamisen uhrit eivät yleensä ole väkivaltaisia aikuisina.

Yhdysvalloissa tehdyssä tutkimuksessa 1 500 aikuista 18–35-vuotiasta miestä osallistui kyselyyn lääkärikäyntien yhteydessä. Neljä kymmenestä oli kiusannut koulussa.

Vastausten perusteella joka kuudes mies oli syyllistynyt fyysiseen tai seksuaaliseen parisuhdeväkivaltaan edeltävän vuoden aikana. Heistä noin puolet oli säännöllisiä koulukiusaajia. Myös satunnaisemmat kiusaajat syyllistyivät pahoinpitelyyn, mutta harvemmin.

Miehistä, jotka eivät olleet koulukiusaajia, vain joka kymmenes pahoinpiteli puolisoaan.

Parisuhdeväkivaltaan syyllistyneet olivat usein itse joutuneet fyysisen tai seksuaalisen väkivallan uhreiksi lapsena ja oireilleet monin tavoin nuoruudessa. Nämä tunnetut riskitekijät eivät kuitenkaan selittäneet koulukiusaamiseen liitettyä vaikutusta.

Tulokset julkaistiin lääketieteellisessä Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine 2011;165:890–894)
http://archpedi.ama-assn.org/cgi/content/abstract/165/10/890

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje