Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Kaikki liikunta pidentää elämää

Kaikki liikunta pidentää elämää

Kaikenlainen liikunta auttaa elämään pitempään liikkui sitten vapaa-ajalla tai töissä. Kevytkin liikunta hyödyttää, mutta suuremman avun saa intensiivisestä liikunnasta, tuore meta-analyysitutkimus osoittaa.

Tulos on tervetullut, sillä vaikka liikunnan kuolleisuutta vähentävä vaikutus on tunnettu pitkään, eri kestoisen ja tyyppisen liikunnan vaikutus on ollut epäselvää.

Analyysi julkaistiin International Journal of Epidemiology -lehdessä, ja siinä yhdistettiin 80 tutkimuksen aineistot, jotka koostuivat lähes 1,4 miljoonan ihmisen terveystiedoista. Heistä 120 000 oli kuollut tutkimusten seurantojen aikana.

Kun tutkijat vertasivat vähiten liikkuvia eniten liikkuviin, paljon vapaa-ajallaan liikkuvien kuolleisuus oli 26 % vähäisempää, paljon hyötyliikuntaa harrastavien 36 % vähäisempää ja työssään runsaasti liikuntaa saavien 17 % vähäisempää.

Vaikutus myös suureni mitä enemmän ja kovempaa liikkui. Jokainen viikoittainen tunti rasittavaa liikuntaa pienensi kuolleisuutta 9 % ja kohtalaisen rasittava liikunta noin 4 %.

Viimeaikaiset tutkimukset viittaavat siihen, että jo viidentoista minuutin reipas päivittäinen liikunta auttaa sairauksien välttämisessä ja antaa lisävuosia. Hyödyt silti suurenevat, kun liikkuu enemmän.

Uutispalvelu Duodecim
(International Journal of Epidemiology 2011;doi:10.1093/ije/dyr112)
http://ije.oxfordjournals.org/content/early/2011/09/05/ije.dyr112.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje