Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Potenssi voi palata sydänriskit hoitamalla

Potenssi voi palata sydänriskit hoitamalla

Erektiovaikeuksien taustalla on usein samoja seikkoja kuin sydän- ja verisuonitaudeilla. Näiden riskitekijöiden hoitaminen voisi poistaa monilta myös potenssiongelmat, yhdysvaltalaistutkijat raportoivat.

Tutkijat yhdistivät kuuden laadukkaan tutkimuksen aineistot, ja niiden analyysi vahvisti elintapamuutosten sekä sydänriskitekijöiden lääkehoitojen johtavan seksuaalisen toimintakyvyn selvään paranemiseen. Tutkimuksiin oli osallistunut yhteensä 740 miestä neljästä eri maasta.

Parhaat potenssin parantajat olivat liikunta ja terveellinen ruokavalio. Vaikutukset liittyivät esimerkiksi välimerelliseen ruokavalioon, joka sisälsi täysjyväviljoja, hedelmiä, palkokasveja, pähkinöitä ja oliiviöljyä. Liikunnan hyödyt sai esimerkiksi puolentoista tunnin viikoittaisilla juoksulenkeillä.

Elintapamuutosten lisäksi statiini-kolesterolilääkitykset liittyivät erektio-ongelmien vähentymiseen. Todennäköisesti verisuonten toiminnan parantuminen ja tulehdukselliset seikat selittävät tulokset, tutkijat kirjoittavat.

Yhdysvaltalaisten havainnot vahvistavat käsitystä erektiovaikeuksien ja sydän- ja verisuonitautien yhteydestä. Monilla miehillä erektio-ongelmat ovat ensimmäisiä merkkejä sydänsairaudesta. Näin ollen potenssiongelmien vuoksi lääkärin vastaanotolle hakeutuvat kannattaisi tutkia tarkemmin sydänriskien varalta eikä vain määrätä potenssilääkettä.

Tulokset julkaistiin Archives of Internal Medicine -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(Archives of Internal Medicine 2011;DOI:10.1001/archinternmed.2011.440)
http://archinte.ama-assn.org/cgi/content/short/archinternmed.2011.440

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje