Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Maitotuotteet mahdollisesti pienentävät diabetesriskiä

Maitotuotteet mahdollisesti pienentävät diabetesriskiä

Säännöllisesti maitoa nuoresta asti käyttävät säästyvät aikuistyypin diabetekselta muita todennäköisemmin, yhdysvaltalaistutkimus vihjaa. Tätä ennen maitotuotteet on yhdistetty myös vähäisempään metabolisen oireyhtymän riskiin.

Tutkimus julkaistiin American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä, ja sen perusteella maitotuotteita päivittäin käyttävien sairastumisriski olisi noin 40 prosenttia pienempi kuin sellaisten, jotka käyttävät maitoa vähänlaisesti.

Yhteys havaittiin jo nuoruudessa, mutta vahvin se oli osallistujilla, jotka söivät runsaasti maitotuotteita myös aikuisena.

Maitotuotteisiin liitetty diabetesvaikutus voi johtua monestakin seikasta, mutta nykytieto ei vielä riitä mekanismin selittämiseen. Säännöllinen maitotuotteiden käyttö voi myös kuvastaa muutenkin tasaista ja terveellistä ruokavaliota, mikä saattaa selittää nyt maitoon liitettyjä vaikutuksia.

Tutkimusaineisto koostui 37 000 naisen terveys- ja ravitsemustiedoista. Keskimäärin seitsenvuotisen seurannan aikana 550 naista sairastui aikuistyypin diabetekseen.

Uutispalvelu Duodecim
(American Journal of Clinical Nutrition 2011;94:854–961)
http://www.ajcn.org/content/94/3/854.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje