Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Tulehduskipulääkkeet riski raskauden aikana

Tulehduskipulääkkeet riski raskauden aikana

Tulehduskipulääkkeiden syöminen raskauden aikana voi altistaa raskauden keskeytymiselle, tuore kanadalaistutkimus osoittaa. Tämän vuoksi kyseisten lääkkeiden käytössä pitää raskauden aikana olla erityisen varovainen tai pidättäytyä niistä kokonaan, tutkijat suosittavat.

Asetyylisalisyylihappoa lukuun ottamatta tulehduskipulääkkeiden käyttö liittyi yli kaksinkertaiseen raskauden spontaanin keskeytymisen vaaraan. Suurimmat riskit liittyivät diklofenaakkiin ja naprokseeniin, joihin liittyi kolminkertainen riski, mutta myös selekoksibit, ibuprofeeni ja rofekoksibi ja lääkkeiden yhteiskäyttö lisäsivät riskiä.

Tulokset ovat tärkeitä, sillä tulehduskipulääkkeet ovat yksi yleisimmistä lääkkeistä, joita käytetään myös raskauden aikana. Tulehduskipulääkitykset saattavat suurentaa myös lasten epämuodostumien riskiä, aiemmista tutkimuksista tiedetään.

Tutkimus julkaistiin Kanadan lääkäriliiton CMAJ-lehdessä. Siihen poimittiin Quebecin raskausrekisteristä 4 700 spontaanin raskaudenkeskeytymisen kohdannutta naista, joista reseptitietojen perusteella vajaat kahdeksan prosenttia oli käyttänyt tulehduskipulääkkeitä raskauden aikana. Jokaista heitä kohden valittiin kymmenen verrokkia, joista lääkkeitä oli määrätty vajaalle kolmelle prosentille.

Uutispalvelu Duodecim
(CMAJ 2011;DOI:10.1503/cmaj.110454)
http://www.cmaj.ca/

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje