Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Kokonaisuus määrää diabetesvaaran

Kokonaisuus määrää diabetesvaaran

Diabeteksen riskiä voi pienentää monilla terveellisillä elintavoilla, mutta parhaan suojan saa kun omaksuu niistä useita.

Yhdysvaltalaistutkijoiden tulokset ovat tervetulleita, sillä vaikka yksittäisten riskitekijöiden vaikutukset tunnetaan hyvin, niiden yhteisvaikutukset diabetesriskiin ovat jääneet vähemmälle huomiolle.

Tutkimuksessa lukuisat elintavat selvitettiin sadaltatuhannelta 50–71-vuotiaalta mieheltä ja lähes yhtä monelta naiselta vuosina 1995–1996.

Osallistujat olivat terveitä tutkimuksen alkaessa, mutta kymmenvuotisen seurannan aikana diabetekseen sairastui joka kymmenes mies ja joka kolmastoista nainen.

Riski sairastua diabetekseen pieneni jokaista terveellistä elintapaa kohden. Verrattuna epäterveellisimmin eläviin riski sairastua oli 40–60 prosenttia pienempi miehillä ja naisilla, jotka olivat savuttomia, liikkuivat runsaasti, söivät terveellisesti ja käyttivät alkoholia kohtuudella. Vaikutus oli vielä suurempi, kun myös mahdollinen ylipainoisuus huomioitiin.

Tulokset julkaistiin lääketieteellisessä Annals of Internal Medicine -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(Annals of Internal Medicine 2011;155:292–299)
http://www.annals.org/content/155/5/292.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje