Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Aivostimulaatiosta pitkä hyöty Parkinson-potilaille (18.08.2011)

Aivostimulaatiosta pitkä hyöty Parkinson-potilaille (18.08.2011)

Aivoihin asennettava sähköinen stimulaattori lievittää Parkinsonin taudin oireita vielä kymmenen vuotta laitteen asentamisesta. Teho kuitenkin heikkenee vuosien varrella.

Italialaistutkimuksen mukaan kymmenen vuoden kuluttua etenkin potilaiden motoriset oireet, vapina ja liikkeiden hidastuminen ovat yhä hyvässä hoidossa. Tämä todetaan sekä potilaiden ollessa Parkinson-lääkityksellä että ilman lääkitystä. Sen sijaan kävelyyn, asentoon ja tasapainoon liittyvät oireet vähitellen pahenevat hoidoista riippumatta.

Aivojen sähköstimulaatio on pitkään tiedetty tehokkaaksi Parkinson-hoidoksi, mutta sen vaikutuksia ei ole aiemmin selvitetty näin pitkältä ajalta. Aikaisemmat seurannat ovat ulottuneet 5–8 vuoden päähän stimulaattorin asentamisesta.

Tutkimukseen osallistui kahdeksantoista Parkinson-potilasta, joiden sähköstimulaattorit oli asennettu vuosina 1996–2000. Potilaat tutkittiin vuosi asennuksen jälkeen sekä uudelleen viiden ja kymmenen vuoden kuluttua operaatiosta.

Tulokset julkaistiin Archives of Neurology -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(Archives of Neurology 2011;DOI:10.1001/archneurol.2011.182)
http://archneur.ama-assn.org/cgi/content/short/archneurol.2011.182

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje