Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Musiikki lievittää syöpäpotilaan ahdistusta (11.08.2011)

Musiikki lievittää syöpäpotilaan ahdistusta (11.08.2011)

Musiikkiterapia ja pelkkä musiikin kuunteleminen saattavat lievittää syöpään sairastuneen ahdistusta, tuore katsaustutkimus osoittaa. Musiikki voi myös auttaa pärjäämään kipujen kanssa.

Arvostetun Cochrane-tutkijaverkoston katsauksessa yhdistettiin kolmenkymmenen aikaisemman tutkimuksen aineistot, jotka yhdessä koostuivat 1 900 syöpäpotilaan tiedoista. Kolmessatoista tutkimuksessa potilaat olivat osallistuneet koulutetun musiikkiterapeutin ryhmiin ja lopuissa musiikki oli tullut tallenteelta.

Tulokset osoittivat, että verrattuna tavalliseen hoitoon musiikki vähensi potilaiden ahdistuneisuutta, mutta vaikutus vaihteli tutkimuksesta toiseen. Osassa tutkimuksista potilaat kertoivat musiikin myös lievittävän kipuja ja parantavan mielialaa, mutta ei masennusta. Jonkinlaisia vaikutuksia todettiin myös sydämen sykkeeseen, verenpaineeseen ja hengitykseen, mutta tältä osin havainnot olivat epävarmoja.

Tutkijoista tulokset osoittavat, että musiikki ja musiikkiterapia voivat tukea syöpäpotilaan muita hoitoja. Nykytiedon perusteella on tosin vaikea sanoa, mikä musiikkiterapian muoto olisi tähän paras.

Uutispalvelu Duodecim
(Cochrane Database of Systematic Reviews 2011, Issue 8. Art. No.: CD006911. DOI: 10.1002/14651858.CD006911.pub2)
http://onlinelibrary.wiley.com/resolve/doi?DOI=10.1002/14651858.CD006911.pub2

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje