Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Sydänkohtauksen saaneet myös alttiimpia murtumille (25.07.2011)

Sydänkohtauksen saaneet myös alttiimpia murtumille (25.07.2011)

Sydänkohtauksen saaneilla on myös nykyään suurentunut vaara saada osteoporoottinen murtuma. Tulos ilmenee Circulation-lehdessä julkaistusta tutkimuksesta, jossa seurattiin vuosien 1979–2006 aikana sydänkohtauksen saaneiden 3 300 miehen ja naisen sekä 3 300 ikä- ja sukupuolivakioidun verrokin tietoja aina vuoteen 2009 asti.

Tutkimuksen keskeisenä löydöksenä oli, että samalla kun verrokeilla ilmenneiden osteoporoottisten luunmurtumien määrä pysyi tarkastellusta vuosikymmenestä riippumatta tasaisena, yleistyivät osteoporoottiset murtumat sydänkohtauksen saaneilla 90-luvulta lähtien.

Tutkijat toteavat tulostensa tuovan lisänäyttöä ateroskleroosin ja ostoporoosin yhteydestä. Heidän mukaansa tulokset vahvistavat myös näyttöä sydänkohtauksen jälkiseuraamusten muuttumisesta ajan saatossa.

Tutkijat kirjoittavat, että lisätutkimukset ovat tarpeen nyt tehtyjen havaintojen taustalla olevien mekanismien selvittämiseksi. Heidän mielestään lääkärien tulisi arvioida sydänsairaiden haurautta ja kaatumisalttiutta, ja tarvittaessa kohdentaa toimia luun haurastumisen ja kaatumisten ehkäisyyn.

Uutispalvelu Duodecim
(Circulation 2011;124 297-303)
http://circ.ahajournals.org/cgi/content/abstract/124/3/297?etoc

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje