Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Akuutit infektiot mahdollisesti aivoinfarktin laukaisijoita (18.07.2011)

Akuutit infektiot mahdollisesti aivoinfarktin laukaisijoita (18.07.2011)

Infektiosairaudet saattavat yhdysvaltalaistutkijoiden mukaan laukaista aivoinfarkteja. Vahvin yhteys on kahden viikon sisällä infektioista, mutta vaikutus voi ulottua vielä kolmen kuukauden päähän.

Yhdysvaltalaisten tulokset julkaistiin Stroke-lehdessä, ja ne perustuvat lähes kuudentuhannen iäkkään yhdysvaltalaisen terveystietoihin kahdentoista vuoden ajalta. Analyysissa huomioitiin vain sairaalahoitoa vaatineet infektiot.

Aivoinfarktin riski oli kahdeksankertainen kahden viikon sisällä infektioista, seitsemänkertainen kuukauden sisällä ja kolminkertainen kolmen kuukauden sisällä, tutkijat raportoivat. Seurannan aikana osallistujille kirjattiin yhteensä 670 aivoinfarktia.

Potilaiden infektiot olivat lähinnä virtsateiden ja hengitysteiden infektioita. Hengitysteiden infektioita voi ehkäistä influenssarokotuksilla, joten rokotusten avulla myös aivohalvaukset saattavat vähentyä, tutkijat kirjoittavat.

Aivohalvaukseen sairastuu vuosittain noin 14 000 suomalaismiestä ja -naista.

Uutispalvelu Duodecim
(Stroke 2011;42:1851–1856)
http://stroke.ahajournals.org/cgi/content/abstract/42/7/1851

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje