Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Tupakoinnin lopettaminen turvallista ennen leikkausta (30.06.2011)

Tupakoinnin lopettaminen turvallista ennen leikkausta (30.06.2011)

Tupakkalakko vähän ennen leikkausta on joissain tutkimuksissa yhdistetty huonompaan toipumiseen, mutta tuoreen selvityksen perusteella näin ei näyttäisikään olevan.

Brittitutkijoiden analyysi osoittaa, ettei potilaan toipumisen kannalta ole merkitystä lopettaako tupakoinnin leikkausta edeltävien kuukausien aikana vai jatkaako tupakointia kuten ennenkin. Näin ollen tupakkalakon voi halutessaan aloittaa ennen leikkausta.

Havainnot eivät tarkoita, ettei tupakointi olisi haitaksi leikkauspotilaille. Verrattuna savuttomiin tupakoivat joutuvat muun muassa olemaan sairaalassa pitempään ja tarvitsevat tehohoitoa todennäköisemmin. Myös sairaalakuolleisuus saattaa olla suurempaa, tutkijat kirjoittavat.

Brittien meta-analyysissa koottiin yhteen yhdeksän aikaisemman tutkimuksen aineistot. Tulokset julkaistiin Archives of Internal Medicine -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(Archives of Internal Medicine 2011;171:983–989)
http://archinte.ama-assn.org/cgi/content/abstract/171/11/983

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje