Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Suomalaiset sairaalat Pohjoismaiden tuottavimpia (21.06.2011)

Suomalaiset sairaalat Pohjoismaiden tuottavimpia (21.06.2011)

Suomalaiset sairaalat järjestävät erikoissairaanhoidon noin viidenneksen halvemmalla kuin Pohjoismaissa keskimäärin, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen vertailut osoittavat. Maiden sisällä sairaaloissa on kuitenkin eroja.

Tiedot perustuvat THL:n Terveys- ja sosiaalitalousyksikön (CHESS) tutkijoiden jo kymmenen vuoden ajan keräämiin tuottavuustietoihin. Yhdessä muiden maiden tutkijoiden kanssa kerätty tieto on ainutlaatuista, sillä aineisto on koottu samoin kriteerein, ja on siksi vertailukelpoista.

Havainnot eivät osoita miksi suomalaiset sairaalat ovat tehokkaita. Erot syntyvät pääosin potilaiden hoitamisessa, joten sairaaloissa tehtävä tutkimus tai opetus eivät sitä selitä. Myöskään lääkärien ja sairaanhoitajien palkat eivät ole yhteyden taustalla.

Tutkimusprofessori Unto Häkkinen CHESS-yksiköstä arvelee tuottavuuden johtuvan Suomen kuntien tiukasta taloudesta, joka on jarruttanut menojen kasvua.

Uutispalvelu Duodecim
(THL / OPTIMI 2011)
http://www.thl.fi/fi_FI/web/fi/organisaatio/rakenne/yksikot/terveys_ja_sosiaalitalous/optimi/2011/pohjoismaat

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje