Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Lihominen raskauksien välissä altistaa raskausdiabetekselle (14.06.2011)

Lihominen raskauksien välissä altistaa raskausdiabetekselle (14.06.2011)

Ensimmäisen ja toisen raskauden välissä lihovat naiset ovat alttiita sairastumaan raskausdiabetekseen, tuore yhdysvaltalaistutkimus osoittaa. Tutkimukseen osallistui 22 000 kalifornialaisnaista.Ylipaino ja raskaudenaikainen liiallinen lihominen on ennenkin tiedetty raskausdiabeteksen riskitekijäksi, mutta kahden raskauden välisen painonkehityksen vaikutus on ollut selvittämättä.Tulosten perusteella raskausdiabeteksen todennäköisyys oli kaksinkertainen naisilla, jotka lihoivat 5–8 kiloa raskauksien välisenä aikana. Vertailukohtana olivat naiset, joiden paino pysyi suurin piirtein ennallaan. Kahdeksan kiloa tai enemmän lihovien riski oli kolminkertainen.Laihtuminen vastaavasti pienensi raskausdiabeteksen riskiä, mutta lähinnä naisilla, jotka olivat jo ylipainoisia ensimmäisen raskauden aikana.Raskausdiabeteksella tarkoitetaan raskauden aikana ensimmäistä kertaa havaittua sokeriaineenvaihdunnan häiriötä. Suomessa se todetaan noin kahdeksalla synnyttäjällä sadasta. Raskausdiabetes lisää äidin riskiä sairastua aikuistyypin diabetekseen. Se lisää myös sikiön suurikokoisuuden ja siten myös synnytyskomplikaatioiden riskiä.Tulokset julkaistiin Obstetrics and Gynecology -lehdessä.Uutispalvelu Duodecim(Obstetrics and Gynecology 2011)http://journals.lww.com/greenjournal/pages/default.aspx

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje