Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Hedelmät ja vihannekset ehkäisevät sydäntautikuolemia (14.06.2011)

Hedelmät ja vihannekset ehkäisevät sydäntautikuolemia (14.06.2011)

Kasvikset ja hedelmät ovat monella tavoin hyväksi terveydelle. Laajan eurooppalaistutkimuksen mukaan ne ehkäisevät myös sydäntaudeista aiheutuvia kuolemia. Tutkimuksessa noin 600 grammaa hedelmiä tai vihanneksia päivittäin nauttivat kuolivat sydäntauteihin viidenneksen epätodennäköisemmin kuin vain pari sataa grammaa päivittäin syövät. Tämä todettiin keskimäärin kahdeksan vuoden seurannan aikana.Keskikokoinen omena painaa noin 200 grammaa,tomaatit noin sata grammaa ja porkkana noin 65 grammaa. Myös vähäisempi hedelmien ja vihannesten syöminen liittyi sydäntautikuolleisuuden pienentymiseen, mutta vaikutus oli vaatimattomampi. Riski pieneni noin 4 prosenttia jokaista 80 gramman lisäystä kohti, tutkijat laskivat.Hedelmien ja vihannesten sydänhyödyt on tunnettu ennenkin, mutta edelleen on epäselvää miten suurelta osin niiden vaikutukset johtuvat muusta ruokavaliosta ja elämäntavoista. Päivittäin hedelmiä syövät ovat usein muutenkin terveystietoisia. Tutkimukseen osallistui 313 000 tervettä miestä ja naista, joista 1 600 kuoli sydänsairauteen keskimäärin kahdeksanvuotisen seurannan aikana. Tulokset julkaistiin European Heart Journal -lehdessä.Uutispalvelu Duodecim(European Heart Journal 2011;32:1235–1243)http://eurheartj.oxfordjournals.org/content/32/10/1235.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje