Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Lihavilla lapsilla runsaasti psoriaasia (13.06.2011)

Lihavilla lapsilla runsaasti psoriaasia (13.06.2011)

Psoriaasi-ihosairaus on yhdysvaltalaistutkimuksen perusteella yleinen ylipainoisilla ja lihavilla lapsilla. Psoriaasia sairastavien kolesterolitasot näyttäisivät lisäksi olevan koholla painosta riippumatta, mikä viittaisi psoriaasiin liittyvän sydäntautiriskin alkavan jo lapsuudessa.Aikuisten psoriaasipotilaiden tiedetään sairastuvan tavallista herkemmin myös diabetekseen, verenpainetautiin ja aivohalvauksiin, tutkijat kirjoittavat.Journal of Pediatrics -lehden julkaisemassa tutkimuksessa lihavat lapset sairastivat psoriaasia 40 prosenttia todennäköisemmin kuin normaalipainoiset ja heidän oireensa olivat todennäköisemmin pahoja. Psoriaasi oli vielä tätäkin yleisempi hyvin lihavilla lapsilla. Tutkimuksessa hyödynnettiin yli 700 000 lapsen rekisteritietoja.Tulokset eivät kerro miksi lihavat lapset sairastavat paljon psoriaasia. Mahdollisesti yhteys johtuu kroonisista tulehdustiloista, joita psoriaasiin sekä lihavuuteen liittyy. Psoriaasi on ihon ja nivelten sairaus, jota sairastaa noin kaksi prosenttia suomalaisista. Iholla se näkyy hilseläiskinä eri puolilla kehoa. Nivelissä tauti voi aiheuttaa mm. arkuutta ja aamujäykkyyttä.Uutispalvelu Duodecim(Journal of Pediatrics 2011; doi:10.1016/j.jpeds.2011.03.006)http://www.jpeds.com/article/S0022-3476%2811%2900250-2/abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje