Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Äidin masennuksen parantuminen vähentää lapsen käytösongelmia (10.06.2011)

Äidin masennuksen parantuminen vähentää lapsen käytösongelmia (10.06.2011)

Äidin masennus saa usein lapsenkin oireilemaan. Tuoreen tutkimuksen perusteella lapsen vaikeudet kuitenkin ratkeavat, kunhan äidin masennus saadaan parantumaan.Tulosten perusteella lasten käytösongelmat ja muut vaikeudet vähenevät huomattavasti jo vuoden sisällä äidin parantumisesta. Suurin muutos havaittiin lapsissa, joiden äidit reagoivat hoitoihin nopeasti ja joiden oireet lievenivät muutamassa kuukaudessa, mutta myös äidin hitaampi toipuminen vähensi lasten oireilua.Havainnot laajentavat tietämystä vanhempien masennuksen vaikutuksista lasten psyykkiseen hyvinvointiin. Ne kannustavat myös panostamaan äitien masennusoireiden pikaiseen ja tehokkaaseen hoitamiseen.Tutkimus julkaistiin American Journal of Psychiatry -lehdessä. Siihen osallistui 36 lasta, joiden äidit olivat toipuneet alle kolmessa kuukaudessa, 28 lasta, joiden äidit paranivat 3–12 kuukaudessa sekä 16 lasta, joiden äitien masennus ei lieventynyt kahden hoitovuoden aikana. Lasten oireita ja vaikeuksia selvitettiin tutkimuksen alussa sekä kolmen kuukauden välein koko tutkimuksen ajan.Sama tutkijaryhmä on selvittänyt asiaa aiemminkin. Nyt julkaistut tulokset perustuvat kuitenkin pitempään seuranta-aikaan.Uutispalvelu Duodecim(American Journal of Psychiatry 2011;168:593–602) http://ajp.psychiatryonline.org/cgi/content/abstract/168/6/593

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje