Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Liikunta estää niska- ja selkäkipuja - lihavuus lisää (10.06.2011)

Liikunta estää niska- ja selkäkipuja - lihavuus lisää (10.06.2011)

Viikoittainen liikunta voi ehkäistä pitkäaikaisten niska-, hartia- ja ala-selkäkipujen kehittymistä, norjalaistutkimus varmistaa. Liikakilot puolestaan altistavat kivuille, he raportoivat American Journal of Epidemiology -lehdessä.Norjalaisten tutkimukseen osallistui 30 000 miestä ja naista, joilla ei ollut niska-, hartia- tai ala-selkäkipuja tutkimuksen alkaessa vuosina 1984–1986. Kroonisten kipujen yleisyys selvitettiin vuosina 1995–1997.Aineisto osoitti alaselkäkivut harvinaisemmiksi miehillä ja naisilla, jotka harrastivat viikoittain liikuntaa. Myös niska- ja hartiakivut olivat heillä harvinaisempia kuin osallistujilla, jotka eivät harrastaneet säännöllistä liikuntaa.Pitkäaikaiset kivut olivat sen sijaan noin viidenneksen yleisempiä lihavilla kuin normaalipainoisilla osallistujilla. Lihavuuteen liittyvä riski pieneni jokin verran, jos henkilö harrasti vähintään tunnin liikuntaa joka viikko, mutta täysin riski ei hävinnyt heiltäkään.Tulokset vahvistavat näkemystä, jonka mukaan fyysisesti passiivinen elämäntapa ja ylipaino ovat keskeisiä ja ehkäistävissä olevia niska-, hartia- ja alaselkäkipujen riskitekijöitä.Uutispalvelu Duodecim(American Journal of Epidemiology 2011:doi:10.1093/aje/kwr087)http://aje.oxfordjournals.org/content/early/2011/06/01/aje.kwr087.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje