Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Tutkimus: Perheateriat ehkäisevät lasten ylipainoa ja syömishäiriöitä (09.06.2011)

Tutkimus: Perheateriat ehkäisevät lasten ylipainoa ja syömishäiriöitä (09.06.2011)

Säännölliset perheateriat voivat auttaa ehkäisemään lasten lihomista, yhdysvaltalaistutkimus osoittaa. Yhteisaterioilla lapset myös syövät terveellisemmin ja heille kehittyy harvemmin syömishäiriöitä.Yhdysvaltalaisten tulokset perustuvat seitsemääntoista tutkimukseen, joissa oli tutkittu yhteensä yli 180 000 lasta ja nuorta. He olivat 3–17-vuotiaita tutkimusten aikaan.Aineistojen yhteisanalyysi osoitti perheaterioiden liittyvän selvästi siihen, miten terveellisesti lapset ja nuoret söivät. Rajaksi havaittiin kolme yhteistä perheateriaa viikossa. Vähintään kolmesti viikossa yhteisaterioivissa perheissä lapset olivat ylipainoisia 12 % epätodennäkäisemmin ja he söivät epäterveellisiä ruokia 20 % harvemmin ja terveellisiä ruokia 24 % useammin kuin perheissä, joissa syötiin harvemmin yhdessä. Syömishäiriöiden riski oli heillä 35 % pienempi, tulokset osoittivat.Perheaterioiden suotuisat vaikutukset välittyvät todennäköisesti monia reittejä. Yhteisillä aterioilla tarjottava ruoka on harvoin valmisruokaa, tutkijat kirjoittavat. Perheaterioilla vanhemmat saattavat myös havaita epäterveet syömistavat, jotka ennakoivat nuorten syömishäiriöitä. Yhdessä syövät perheet todennäköisesti tukevat lapsen terveyttä monilla muillakin tavoin, tutkijat arvelevat. Tutkimus julkaistiin lääketieteellisessä Pediatrics-lehdessä.Uutispalvelu Duodecim(Pediatrics 2011;127:e1565-e1574) http://pediatrics.aappublications.org/content/127/6/e1565.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje