Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Omega-3-rasvahapoista ei ole eteisvärinän ehkäisijöiksi (08.06.2011)

Omega-3-rasvahapoista ei ole eteisvärinän ehkäisijöiksi (08.06.2011)

Omega-3-rasvahappojen on uskottu vähentävän eteisvärinöitä, mutta kasvava todistusaineisto viittaa uskomuksen olevan vailla pohjaa. Tuorein viittaus tästä saatiin meta-analyysitutkimuksessa, jossa kymmenen laadukkaan tutkimuksen aineistot yhdistettiin ja analysoitiin uudelleen. Tutkimukset olivat satunnaistettuja ja lumekontrolloituja ja niihin oli osallistunut yhteensä lähes kaksituhatta miestä ja naista. Analyysin perusteella omega-3-rasvahapot eivät vaikuttaneet siihen, miten todennäköisesti osallistujat sairastuivat eteisvärinään. Myöskään kalaöljyt eivät ehkäisseet eteisvärinöitä tutkimuksissa, joissa niiden vaikutuksia selvitettiin.Tulokset viittaavat siihen, ettei omega-3-rasvahapoilla todennäköisesti ole sijaa eteisvärinöiden ehkäisyssä. Viime aikoina myös omega-3-rasvojen masennusta ehkäisevä vaikutus on kyseenalaistettu.Eteisvärinä on yleinen rytmihäiriö, joka ilmenee sydämen tykytyksenä, hengenahdistuksena ja väsymyksenä. Eteisvärinää on joka kymmenennellä yli 65-vuotiaalla ja se yleistyy iän myötä. Uutispalvelu Duodecim(Heart 2011;97:1034–1040)http://heart.bmj.com/content/97/13/1034.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje