Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Yhdysvaltalaistutkimus: Joka viides nuori aikuinen potee verenpainetautia (08.06.2011)

Yhdysvaltalaistutkimus: Joka viides nuori aikuinen potee verenpainetautia (08.06.2011)

Nuorista yhdysvaltalaisaikuisista mahdollisesti jopa viidennes kärsii korkeasta verenpaineesta ja on siksi alttiita mm. sydän- ja verisuonitaudeille. Silti vain joka toinen verenpainetautia poteva on tietoinen tilastaan.Epidemiology-lehdessä julkaistut luvut ovat yllättäviä, sillä aiemmin verenpainetauti on arvioitu olevan noin neljällä prosentilla tässä ikäryhmässä. Tutkimukseen osallistui 14 000 yhdysvaltalaista 24–32-vuotiasta miestä ja naista.Verenpaine oli kohonnut joka neljännellä miehellä ja joka kymmenennellä naisella. Myös vähäinen koulutus ennakoi korkeaa verenpainetta. Verenpainetta pidettiin kohonneena, kun se oli yli 140/90 mmHg.Tutkijat toivovat, että lääkärit mittaisivat myös nuorten potilaidensa verenpaineet ja suhtautuisivat vakavasti kohonneen verenpaineen hoitamiseen. Verenpainetta voi laskea mm. laihduttamalla, lopettamalla tupakoinnin, vähentämällä suolaa, lisäämällä täysjyvätuotteiden käyttöä sekä liikuntaa harrastamalla.Uutispalvelu Duodecim, (Epidemiology 2011;doi:10.1097/EDE.0b013e31821c79d2)http://journals.lww.com/epidem/Abstract/publishahead/Discordance_in_National_Estimates_of_Hypertension.99560.asp

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje