Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Mielenterveyspotilaat saavat huonompaa hoitoa sydänkohtauksen jälkeen (07.06.2011)

Mielenterveyspotilaat saavat huonompaa hoitoa sydänkohtauksen jälkeen (07.06.2011)

Mielenterveysongelmia potevat sairastuvat sydäntauteihin muita todennäköisemmin ja saavat huonompaa hoitoa. Tuoreen brittitutkimuksen perusteella tämä näkyy myös suurempana kuolleisuutena sydänkohtauksen jälkeen.Verrattuna muihin sydänpotilaisiin mielenterveyspotilaat jäivät sydänkohtauksen jälkeen vaille keskeisiä hoitoja 14 prosenttia todennäköisemmin. Erityisen selvää tämä oli skitsofreenikoilla, joista joka toinen jäi ilman joitain hoitoja kuten ohitusleikkausta tai pallolaajennusta.Sama ilmiö havaittiin kuolleisuudessa, sillä mielenterveyspotilaat kuolivat 11 prosenttia todennäköisemmin sydänkohtausta seuraavan vuoden aikana.Aiemmista tutkimuksista tiedetään, että mielenterveyspotilaat mm. tupakoivat ja liikkuvat vähän ja heillä on usein muitakin sydän- ja verisuonitautien riskitekijöitä. Tämä ei kuitenkaan selitä miksi he saavat huonompaa hoitoa. Suomessa mielenterveysongelmaiset miehet kuolevat 20 ja naiset 10 vuotta keskimääräistä aikaisemmin. Tutkimus julkaistiin British Journal of Psychiatry -lehdessä, ja siinä analysoitiin uudelleen 22 aikaisempaa tutkimusta, joihin yhteensä oli osallistunut yli 800 000 mielenterveyspotilasta ja tervettä.Uutispalvelu Duodecim(British Journal of Psychiatry 2011)http://bjp.rcpsych.org/

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje