Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Laihduttaminen parantaa lihavien D-vitamiinitasoja (07.06.2011)

Laihduttaminen parantaa lihavien D-vitamiinitasoja (07.06.2011)

Ylipainoisten D-vitamiinitasot ovat tunnetusti alhaisemmat kuin normaalipainoisten. Tilanne kuitenkin paranee laihduttamisen myötä.Yhdysvaltalaistutkimuksen perusteella vähäinenkin laihtuminen nostaa ylipainoisten D-vitamiinitasoja, mutta muutos on huomattavampaa mitä enemmän kiloja karisee. Yli 15 % liikakiloistaan laihduttavien veren D-vitamiinipitoisuus (25-OH-D) suureni tutkimuksessa jopa 19 nmol/l. Nykykäsityksen perusteella D-vitamiinitaso on riittävä 40–80 nmol/l:n välillä, joten muutos oli suuri. Tässä tutkimuksessa 15 % pudotus merkitsi noin 13 kiloa.D-vitamiinin vähyys ja lihavuus on kummatkin yhdistetty joidenkin syöpien vaaraan. Onkin mahdollista, että D-vitamiini osin selittää liikakilojen syöpäriskin, tutkijat kirjoittavat.Tutkimukseen osallistui 439 ylipainoista tai lihavampaa vaihdevuodet ylittänyttä naista. Heidät ohjattiin laihduttamaan dieetin, liikunnan tai dieetin ja liikunnan avulla. Neljäs ryhmä sai toimia vertailuryhmänä.Tulokset julkaistiin American Journal of Clinical Nutrition -lehden Internet-sivuilla.Uutispalvelu Duodecim(American Journal of Clinical Nutrition 2011;doi:10.3945/ajcn.111.015552)http://www.ajcn.org/content/early/2011/05/19/ajcn.111.015552.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje