Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Tupakointi ei ehkäisekään nivelrikkoa (06.06.2011)

Tupakointi ei ehkäisekään nivelrikkoa (06.06.2011)

Tupakoivat eivät ilmeisesti sairastu nivelrikkoon sen harvemmin kuin muutkaan, vaikka niin on epäilty. Nottinghamin yliopiston tutkijat uskovat harhakäsityksen johtuvan aiempien tutkimusten menetelmällisistä rajoitteistaTutkijat selvittivät asiaa analysoimalla uudelleen 48 tupakoinnin ja nivelrikon yhteyttä tarkastellutta tutkimusta.Ainoastaan tapaus-verrokkitutkimukset olivat päätyneet tulokseen, jonka mukaan tupakoivilla olisi vähemmän nivelrikkoa, mutta yhteys oli havaittu vain tutkimuksissa, jotka oli tehty sairaaloissa. Sairaalatutkimuksissa verrokeilla on usein tupakointiin liittyviä sairauksia eikä tutkimuksia useinkaan ole suunniteltu juuri tupakoinnin vaikutusten selvittämiseen, tutkijat kirjoittavat. Näin ollen tupakoinnin ja nivelrikon yhteys on hyvin todennäköisesti virheellinen.Tulokset julkaistiin Annals of the Rheumatic Diseases -lehdessä.Uutispalvelu Duodecim(Annals of the Rheumatic Diseases 2011;70:1231–1237)http://ard.bmj.com/content/70/7/1231.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje