Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Kolme kuppia päivässä ei kohota kahvittelijan verenpainetta (31.05.2011)

Kolme kuppia päivässä ei kohota kahvittelijan verenpainetta (31.05.2011)

Päivittäin yli kolme kuppia kahvia juovan verenpaine ei kohoa ainakaan kahvittelun takia, tuore tutkimus osoittaa.Tutkimuksessa yli kolme kupillista päivittäin nauttivien verenpaineet eivät keskimäärin eronneet alle kupillisen juovien paineista. Yllättäen pieni riskin suurentuma silti havaittiin niillä, jotka joivat 1–3 kupillista päivässä. Havainnoista ei ilmene miksi yli kolme kupillista olisi turvallista, mutta yhdestä kolmeen ei. Kahvin verenpainetta nostavaan vaikutukseen ovat tosin viitanneet mm. kaksi aiempaa meta-analyysitutkimusta. Joissain tutkimuksissa terveysriskejä on myös liitetty satunnaiseen kahvinjuontiin. Tutkimuksessa analysoitiin uudelleen kuuden kahvitutkimuksen aineistot, jotka yhteensä koostuivat yli 170 000 osallistujan terveystiedoista. Noin 37 000 osallistujan verenpaine oli korkea. Tulokset julkaistiin American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä.Uutispalvelu Duodecim(American Journal of Clinical Nutrition 2011;93;1212–1219)http://www.ajcn.org/content/93/6/1212.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje