Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Lasten väsymyksen taustalla monia vaivoja (27.05.2011)

Lasten väsymyksen taustalla monia vaivoja (27.05.2011)

Lapsen päiväväsymys ei yleensä johdu uniapneasta kuten aikuisilla, vaan voi liittyä hyvin moniin vaivoihin. Asiaa selvittäneessä yhdysvaltalaistutkimuksessa päiväväsymystä potivat etenkin ylipainoiset, vyötäröltään lihavat, astmaa sairastavat sekä ahdistus- tai masennusoireita potevat lapset. Odotetusti myös nukahtamisvaikeudet liittyivät päiväväsymykseen.Yhdysvaltalaisten tulokset ovat tervetulleita, sillä vaikka aikuisten päiväväsymystä on tutkittu runsaasti, syyt lasten väsymykseen ovat jääneet vähemmälle huomiolle. Havainnot viittaavat myös siihen, että unitestien sijaan lapsen päiväväsymyksen syitä kannattaisi usein etsiä muista ongelmista.Tutkimukseen osallistui viisisataa kouluikäistä lasta, joille tehtiin yöllinen unitutkimus ja terveystarkastus. Lapsen väsymyksestä sekä muista oireista kyseltiin myös vanhemmilta. Huomattavaa päiväväsymystä poti joka seitsemäs.Tulokset julkaistiin Sleep-lehdessä.Uutispalvelu Duodecim(Sleep 2011;34:503–507)http://www.journalsleep.org/ViewAbstract.aspx?pid=28093

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje