Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Työstressi häviää perinteisille riskitekijöille sydänvaarojen ennustamisessa (26.05.2011)

Työstressi häviää perinteisille riskitekijöille sydänvaarojen ennustamisessa (26.05.2011)

Työstressi ei välttämättä kerro lisää sydänkohtausten ja sydänkuolemien vaarasta, jos perinteisemmät sydänriskit ovat jo tiedossa, suomalaisranskalainen tutkimus osoittaa. Tutkijat kuitenkin muistuttavat, etteivät tulokset tarkoita sitä, ettei työstressi olisi terveysriski.International Journal of Epidemiology -lehden julkaisemat tulokset perustuvat pitkäkestoiseen Whitehall II -tutkimukseen, jossa 5 500 brittiläistä virkamiestä ja -naista on seurattu vuodesta 1985.Tänä aikana työstressiä kyseltiin vuosina 1985–1988, 1989–1990 sekä 1991–1993, jolloin selvitettiin myös verenpaine, kolesterolitasot, diabetes ja tupakointi. Keskimäärin yksitoistavuotisen seurannan aikana 160 osallistujaa sai sydänkohtauksen tai kuoli sydän- ja verisuonitauteihin.Muiden sydän- ja verisuonitekijöiden jälkeen työstressin huomioiminen paransi ennustetta vain 0,7 prosenttia.Tutkimusryhmää veti Työterveyslaitoksessa ja University College Londonissa työskentelevä professori Mika Kivimäki.Uutispalvelu Duodecim(International Journal of Epidemiology 2011;DOI:10.1093/ije/dyr078)http://ije.oxfordjournals.org/content/early/2011/05/09/ije.dyr078.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje