Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Ripeät kävelyretket saattavat jarruttaa eturauhassyöpää (25.05.2011)

Ripeät kävelyretket saattavat jarruttaa eturauhassyöpää (25.05.2011)

Eturauhassyöpään sairastuneet miehet voivat hidastaa tai mahdollisesti jopa pysäyttää sairautensa etenemisen kävelemällä säännöllisesti. Olennaista on, että kävely on ripeää ja sitä harrastaa vähintään kolme tuntia viikossa.Cancer Research -lehden julkaisemassa tutkimuksessa nopsaan ja paljon kävelevien kasvaimet etenivät noin puolet vähemmän kuin miesten, jotka kävelivät vähemmän ja hitaammin. Tämä havaittiin runsaan kahden vuoden seurannan aikana. Syövän etenemisenä pidettiin muun muassa PSA-merkkiaineen nousua, uusia hoitoja ja eturauhassyövän leviämistä. Myös eturauhassyövästä johtuvat kuolemat huomioitiin. Samansuuntaisia tuloksia on saatu aiemminkin. On silti mahdollista, että paljon kävelevät ovat terveempiä ja elävät muita miehiä terveellisemmin, mikä mahdollisesti selittää osan kävelyyn nyt liitetystä hyödystä. Tutkimukseen osallistui 1 500 miestä, joiden syöpä ei ollut levinnyt eturauhasen ulkopuolelle.Uutispalvelu Duodecim(Cancer Research 2011)http://cancerres.aacrjournals.org/

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje