Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Kulttuuria harrastavat miehet onnellisia ja terveitä (25.05.2011)

Kulttuuria harrastavat miehet onnellisia ja terveitä (25.05.2011)

Teatterissa, taidenäyttelyissä, museoissa ja muissa kulttuuriharrastuksissa viihtyvät miehet ovat paitsi muita terveempiä myös tyytyväisempiä elämäänsä. Norjalaistutkijoiden havaitsemasta yhteydestä osa selittynee kulttuuria harrastavien terveellisillä elämäntavoilla sekä sosiaalisella ja taloudellisella asemalla, joka vaikuttaa terveyteen ja mahdollisuuksiin harrastaa kulttuuria. Tutkijat uskovat silti, että kulttuuririennoilla on myös suoria terveysvaikutuksia.Tutkimusta varten norjalaiset kyselivät kulttuuriharrastuksista sekä terveydestä yli 50 000 norjalaisaikuiselta.Vastausten perusteella elämästään nauttivat eniten miehet ja naiset, jotka soittivat jotain instrumenttia, maalasivat tai kävivät teatterissa ja museoissa. He olivat myös terveempiä ja mm. potivat harvemmin masennus- tai ahdistusoireita kuin osallistujat, jotka eivät harrastaneet kulttuuria.Vahvin yhteys oli kuitenkin miehillä, jotka vain seurasivat kulttuuria, mutta eivät itse luoneet taidetta. Tärkeää ei ollut millaisissa kulttuuririennoissa miehet kävivät. Minkä tahansa kulttuurin aktiiviseen harrastamiseen liittyi terveyshyötyjä, tutkijat havaitsivat.Tutkimus julkaistiin Journal of Epidemiology and Community Health -lehdessä.Uutispalvelu Duodecim(Journal of Epidemiology and Community Health 2011)http://jech.bmj.com/content/early/2011/05/04/jech.2010.113571.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje