Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Kahvi on turvallista sydänpotilaille (23.05.2011)

Kahvi on turvallista sydänpotilaille (23.05.2011)

Kahvi on turvallista myös sydänsairaille, vaikka toisinkin on epäilty. Havainto on tervetullut, sillä kahvinjuonnin terveyshyötyjä on tutkittu runsaasti, mutta sen vaikutus sydänpotilaiden kuolleisuuteen on jäänyt vähälle huomiolle.Tutkimuksessa 12 000 sairaanhoitajaa seurattiin kaikkiaan 24 vuoden ajan. Tuona aikana kahvinjuontia kyseltiin 2–4 vuoden välein.Seurannan kuluessa naisista 1 200 kuoli, ja heistä noin 600 sydän- ja verisuonitauteihin. Sydänsairauksia potevien kuolemat eivät kuitenkaan olleet yhtään yleisempiä paljon kuin vähän kahvia juovien ryhmissä.Tutkimuksessa keskityttiin suodatinkahvin vaikutuksiin, joten mahdollisesti tulokset eivät yleisty kaikkiin kahvityyppeihin ja valmistustapoihin. Perinteinen pannukahvi esimerkiksi nostaa veren kolesterolia ja siten myös sydänriskejä.Tutkimus julkaistiin American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä.Uutispalvelu Duodecim(American Journal of Clinical Nutrition 2011;DOI:10.3945/ajcn.110.010249)http://www.ajcn.org/content/early/2011/05/11/ajcn.110.010249.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje