Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Varhainen Alzheimer ei aina ala muistioireilla (20.05.2011)

Varhainen Alzheimer ei aina ala muistioireilla (20.05.2011)

Tuoreen tutkimuksen mukaan monet Alzheimerin tautiin alle 60-vuotiaana sairastuvat eivät kärsi muistioireista sairastumisen alussa. Tämän vuoksi jopa puolet heistä saa alun perin väärän diagnoosin.Neurology-lehden julkaisemat tulokset perustuvat neljänkymmenen Alzheimerin tautia sairastaneen tautihistorioihin. Potilaat olivat sairastuneet keskimäärin 54-vuotiaina ja testamentanneet aivonsa tutkimuksiin.Tutkijat havaitsivat, että joka kolmannen sairaus oli alkanut muilla kuin muistioireilla kuten käytöksen, kielen tai muiden tiedollisten toimintojen vaikeutumisella. Näistä potilaista joka toisen oli virheellisesti tulkittu sairastuneen johonkin muuhun aivosairauteen, ja heistä monet myös kuolivat ilman Alzheimer-diagnoosia. Muistioireisista vain neljä prosenttia oli saanut väärän diagnoosin. Alzheimerin tauti on yleisin dementian muoto. Se on harvinainen alle 65-vuotiailla, mutta yli 85-vuotiaista sitä sairastaa jopa viidennes. Potilaat elävät keskimäärin 12 vuotta diagnoosista.Uutispalvelu Duodecim(Neurology 2011;76:1720–1725)http://www.neurology.org/content/76/20/1720.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje