Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Vähärasvainen ruokavalio ei ehkä sovi kaikille diabeetikoille (20.05.2011)

Vähärasvainen ruokavalio ei ehkä sovi kaikille diabeetikoille (20.05.2011)

Diabetesta sairastavien vaihdevuodet ylittäneiden naisten kannattaa olla tarkkoja, jos he noudattavat vähärasvaista ruokavaliota, tuore tutkimus vihjaa. Sen mukaan ruokavalio saattaa heillä johtaa veren glukoositasojen hienoiseen kohoamiseen ja siten pahentaa diabetesta.Tulosten perusteella vähärasvainen ruokavalio ei juuri vaikuttanut glukoositasoihin naisilla, jotka eivät sairasta diabetesta, mutta diabeetikkojen veren glukoosipitoisuus suureni keskimäärin 0,4 mmol/l kuuden vuoden aikana. Vertailukohtana olivat terveet verrokit, jotka eivät muuttaneet ruokavaliotaan. Yhteensä tutkimukseen osallistui 2 200 naista, joista puolet noudatti vähärasvaista ruokavaliota kuuden vuoden ajan. Veren glukoosipitoisuus mitattiin kolmesti.Kaikki naiset olivat ohittaneet vaihdevuodet, joten välttämättä tulokset eivät yleisty muihin ihmisryhmiin. Ei myöskään ole selvää mikä ruokavalion osa kohotti glukoositasoja tai selittyikö vaikutus jollain muulla naisia yhdistäneellä seikalla. Tämän vuoksi tulokset tulee varmistaa lisätutkimuksissa.Tutkimus julkaistiin American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä.Uutispalvelu Duodecim(American Journal of Clinical Nutrition 2011;doi:10.3945/ajcn.110.010843)http://www.ajcn.org/content/early/2011/05/11/ajcn.110.010843.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje