Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Lihavuus lisää leikkauspotilaiden tulehduksia (19.05.2011)

Lihavuus lisää leikkauspotilaiden tulehduksia (19.05.2011)

Yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan lihavien leikkaushaavat ovat tavallista herkempiä tulehtumaan. Archives of Surgery -lehden julkaisemat tulokset osoittavat tulehdusriskin noin 60 % suuremmaksi verrattuna normaalipainoisten riskiin.Suomessa ja monissa muissa maissa leikkausinfektioiden määrää käytetään sairaaloiden laadun mittaamiseen. Vertailu voi siis vinoutua, jos sairaalassa hoidetaan paljon lihavia potilaita, tutkijat varoittavat.Tutkimuksessa lihavuuden vaikutuksia leikkaushaavatulehduksiin selvitettiin seitsemältätuhannelta paksusuolen poistoleikkauksessa olleelta potilaalta, joista 1 200 oli vähintään merkittävän lihavia (painoindeksi yli 30). Potilaat oli leikattu kahdeksassa eri sairaalassa.Merkittävän lihavien tai lihavampien leikkaushaavoista tulehtui joka seitsemäs, kun normaalipainoisten haavoista tulehtui vain joka kymmenes, vertailu paljasti.Tulehdukset odotetusti pidensivät sairaalahoitoa noin 1,5 vuorokaudella. Lisäksi joka kolmas tulehduspotilas joutui takaisin sairaalaan, kun muista potilaista vain yksi viidestätoista tarvitsi lisähoitoa.Yhdysvaltalaisten tulokset vahvistavat lihavuuden merkitystä leikkaushaavatulehdusten riskitekijänä. Tulokset julkaistiin Archives of Surgery -lehdessä.Uutispalvelu Duodecim(Archives of Surgery 2011;DOI:10.1001/archsurg.2011.117)http://archsurg.ama-assn.org/cgi/content/abstract/archsurg.2011.117

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje