Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Kestävyysurheilijoilla tavallista enemmän eteislepatus-rytmihäiriöitä (18.05.2011)

Kestävyysurheilijoilla tavallista enemmän eteislepatus-rytmihäiriöitä (18.05.2011)

Yli kolme tuntia viikoittain juoksevat, pyöräilevät tai uivat miehet näyttäisivät saavan muita herkemmin eteislepatus-rytmihäiriöitä. Aiemmissa tutkimuksissa myös eteisvärinä ja sydänperäiset äkkikuolemat on yhdistetty kestävyysurheiluun.Heart-lehdessä julkaistut tulokset perustuvat 638 eteislepatuspotilaan haastatteluihin. Potilaista 55 ei ollut potenut sydänoireita ennen eteislepatusta eikä heillä ollut sydän- ja verisuonitautien riskitekijöitä. Tutkijat valitsivat jokaiselle potilaalle kaksi tervettä verrokkia. Kun verrokeista vain joka kuudes harrasti liikuntaa yli kolme tuntia päivässä, aiemmin terveistä eteislepatuspotilaista niin teki joka toinen, tutkijat havaitsivat. Potilaista noin kolmannes harrasti juoksua, pyöräilyä, uintia tai muuta kestävyyslajia, mutta verrokeista vain joka kahdestoista. Tutkijat havaitsivat lisäksi, että kestävyysurheilijoiden sydänten vasemmat eteiset olivat suuremmat kuin vähemmän liikkuvien. Mahdollisesti tämä selittää heidän rytmihäiriöriskinsä, tutkijat kirjoittavat. Uutispalvelu Duodecim(Heart 2011;97:918–922)http://heart.bmj.com/content/97/11/918.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje