Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Lisää todisteita masennuksen perinnöllisyydestä (18.05.2011)

Lisää todisteita masennuksen perinnöllisyydestä (18.05.2011)

Suomalaisaustralialainen tutkijaryhmä on löytänyt geenitason viitteitä vakavan masennuksen periytyvyydestä.American Journal of Psychiatry -lehdessä julkaistut tulokset perustuvat australialaisten ja suomalaisten kaksosperheiden geenianalyyseihin, joista nyt hyödynnettiin lähinnä tietoja 91 australialaisperheestä, joissa vähintään kaksi sisarusta oli sairastunut vakavaan masennukseen. Kun tutkijat vertasivat sisarusten geenituloksia, paikansivat he masennukseen viittaavia geenejä tiettyjen 3p26–3p25-kromosomien väliselle alueelle.Samansuuntaisiin tuloksiin päätyi suurempi brittitutkimus, joka julkaistiin samassa American Journal of Psychiatry -lehdessä. Tulokset pitää tosin varmistaa uusissa tutkimuksissa ennen kuin yhteys on varma.Uutispalvelu Duodecim(American Journal of Psychiatry 2011;DOI:10.1176/appi.ajp.2011.10091319)http://ajp.psychiatryonline.org/cgi/content/abstract/appi.ajp.2011.10091319v1

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje