Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Tutkimus: Vauvaiän infektiosairaudet lykkäävät tytön murrosikää (16.05.2011)

Tutkimus: Vauvaiän infektiosairaudet lykkäävät tytön murrosikää (16.05.2011)

Vauvana sairastetut infektiotaudit saattavat myöhentää tyttöjen murrosiän alkua, kiinalaistutkijat ovat havainneet. Jos tulokset pitävät paikkansa, infektiosairauksien vähentyminen voi osin selittää miksi tyttöjen murrosikä on aikaistunut lähivuosikymmeninä. Tutkimuksessaan kiinalaiset selvittivät 7 500:n vuonna 1997 syntyneen kiinalaistytön- ja -pojan sairastamat infektiosairaudet ja murrosiän alkamisen.Aineisto osoitti murrosiän alkaneen hieman myöhemmin tytöillä, jotka alle puolen vuoden ikäisinä olivat sairastaneet ainakin kaksi sairaalahoitoa vaativaa infektiosairautta. Heidän murrosikänsä alkoi keskimäärin 10,3 vuoden iässä eli keskimäärin kahdeksan kuukautta myöhemmin kuin tyttöjen, jotka olivat sairastelleet vähemmän. Poikien kehitystä vauvaiän infektiot eivät ohjanneet. Puolen vuoden jälkeen alkaneet infektiotaudit eivät vaikuttaneet myöskään tyttöjen murrosikään.Murrosiässä aktivoituvat samat kasvumekanismit, jotka työskentelevät vauvaiässä, joten varhaiset infektiosairaudet voivat hyvinkin vaikuttaa murrosiän alkamiseen. Tulokset julkaistiin American Journal of Epidemiology -lehdessä.Uutispalvelu Duodecim(American Journal of Epidemiology 2011;DOI:10.1093/aje/kwr028)http://aje.oxfordjournals.org/content/early/2011/05/10/aje.kwr028.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje