Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Joka seitsemäs aivohalvaus iskee unen aikana (10.05.2011)

Joka seitsemäs aivohalvaus iskee unen aikana (10.05.2011)

Arviolta joka seitsemännen aivohalvauspotilaan oireet alkavat yöllä unen aikana. Tämän vuoksi he eivät pääse ajoissa liuotushoitoon, yhdysvaltalaistutkimuksesta ilmenee. Liuotushoito on paras apu aivohalvauksiin, mutta täyden hyödyn saadakseen hoitoon on päästävä muutaman tunnin sisällä sairastumisesta.Tutkimus julkaistiin arvostetussa Neurology-lehdessä, ja siihen osallistui 1 900 aivoinfarktin saanutta potilasta. Heistä vajaat 300 oli sairastunut nukkuessaan. Nukkuessaan sairastuneet olivat hieman vanhempia ja heidän aivoinfarktinsa olivat hieman vakavampia, mutta muuten potilaat eivät juuri eronneet toisistaan.Tutkijat arvioivat, että unen aikana sairastuneista ainakin joka kolmatta olisi voinut auttaa liuotushoidolla. Aivohalvaukseen sairastuu vuosittain noin 14 000 suomalaismiestä ja -naista. Uutispalvelu Duodecim(Neurology 2011)www.neurology.org

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje