Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Riskitekijöiden hoitaminen voi lykätä dementiaa (09.05.2011)

Riskitekijöiden hoitaminen voi lykätä dementiaa (09.05.2011)

Lievät muistihäiriöt eivät välttämättä kehity dementiaksi, jos potilaan riskitekijöitä hoidetaan kattavasti, kiinalaistutkijat ovat havainneet.Heidän tutkimuksessaan dementia kehittyi todennäköisimmin osallistujille, joilla oli sydän- ja verisuonitautien riskitekijöitä kuten korkea verenpaine, diabetes, aivoverenkierron sairauksia tai kolesteroliongelmia. Sairastumisriski oli kuitenkin pienempi, jos riskitekijöitä hoidettiin, ja etenkin, jos henkilön kaikkia riskitekijöitä hoidettiin. Osallistujien muisti ja muut kognitiiviset toiminnot olivat lievästi heikentyneet jo ennen tutkimusta.Korkea verenpaine ja useat muut sydän- ja verisuonitautien riskitekijät on yhdistetty dementian kehittymiseen aiemminkin, mutta riskitekijöiden hoitamisen ei ole osoitettu ehkäisevän tai lykkäävän dementiaa henkilöillä, joiden muisti on jo lievästi heikentynyt. Nytkin saadut tulokset tulee vielä varmistaa uusissa tutkimuksissa ennen kuin yhteys on varma.Tutkimus julkaistiin Neurology-lehdessä, ja siihen osallistui 640 miestä ja naista. Viiden vuoden aikana heistä 300:lle kehittyi dementia.Uutispalvelu Duodecim(Neurology 2011;76:1485–1491)http://www.neurology.org/content/76/17/1485.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje