Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Tutkimus: Tuttipullo saattaa lihottaa kaksivuotiasta (09.05.2011)

Tutkimus: Tuttipullo saattaa lihottaa kaksivuotiasta (09.05.2011)

Tuttipulloa vielä kahden vuoden iässä käyttävät saattavat yhdysvaltalaistutkijoiden mukaan lihoa muita herkemmin. Tutkijat perustavat väitteensä tutkimukseen, jossa 6 800 vuonna 2001 syntynyttä lasta seurattiin 5,5-vuotiaaksi saakka.Kahden vuoden iässä lapsista viidennes käytti jatkuvasti tuttipulloa ja monet myös saivat pullon sänkyynsä illalla. Viiden vuoden ikään mennessä näistä lapsista lähes neljännes oli ylipainoisia, kun muista lapsista ylipainoisia oli vain joka kuudes.Verrattuna muihin lapsiin tuttipullosta juovat lihoivat kolmanneksen todennäköisemmin riippumatta syntymäpainosta, vauvaiän ravitsemuksesta tai äidin painosta.Tutkijat uskovat, että tuttipulloa käyttävät saavat enemmän kaloreita kuin muut lapset, ja siksi lihovat. Esimerkiksi normaalipituinen ja -painoinen kaksivuotias tyttö, joka nukkumaan mennessä saa pari desiä maitoa tuttipullossa, juo lisäkaloreita määrän, joka vastaa noin 12 prosenttia päivittäisestä energiantarpeesta.Tulokset julkaistiin Journal of Pediatrics -lehdessä.Uutispalvelu Duodecim(Journal of Pediatrics 2011;doi:10.1016/j.jpeds.2011.02.037)http://www.jpeds.com/article/S0022-3476%2811%2900242-3/abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje