Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Koeputkihedelmöitykseen liittyy pieni syövän vaara (06.05.2011)

Koeputkihedelmöitykseen liittyy pieni syövän vaara (06.05.2011)

Hedelmättömyyshoitojen avulla syntyneet saattavat sairastua lapsuusiän syöpään hieman muita todennäköisemmin, tuore meta-analyysitutkimus vihjaa. Analyysissä yhdistettiin yhdentoista aikaisemman tutkimuksen aineistot, ja niiden perusteella koeputkihedelmöityksellä syntyneillä todetaan noin 30–40 % useammin lapsuuden syöpiä kuin muilla lapsilla.Yksittäiselle lapselle riski on käytännössä hyvin pieni, mutta väestötasolla se voi jo näkyä. Tähän mennessä keinohedelmöityksellä on saanut alkunsa noin 3,5 miljoonaa lasta eri puolilla maailmaa.Suomessa koeputkihedelmöityksellä syntyy vuosittain yli 1 500 lasta. Koeputkihedelmöitystä (IVF) voidaan käyttää lähes kaikista syistä johtuvassa lapsettomuudessa.Tulokset julkaistiin Archives of Disease in Childhood -lehdessä.Uutispalvelu Duodecim(Archives of Disease in Childhood 2011;96:A6;doi:10.1136/adc.2011.212563.13)http://adc.bmj.com/content/96/Suppl_1/A6.2.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje