Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Vauvat nukkuvat kun kasvavat (05.05.2011)

Vauvat nukkuvat kun kasvavat (05.05.2011)

Yhdysvaltalaistutkijat ovat mahdollisesti selvittäneet, miksi vauvojen nukkumatottumukset vaihtelevat päivästä toiseen. Taustalla saattavat olla kasvupyrähdykset, joiden aikana vauva nukkuu enemmän.Yhdysvaltalaisten havainnot perustuvat tutkimukseen, jossa 23 äitiä kirjasi vauvojensa nukkumiset, sairastelut ja ruokavalion 4–17 kuukauden ajan.Kun tietoja verrattiin vauvojen pituuden ja painon kehitykseen, kasvupyrähdysten havaittiin ajoittuvan lähelle päiviä, joina vauva nukkui 4–5 tuntia enemmän kuin tavallisesti tai otti kolmet lisäpäiväunet.Poikien unia kasvupyrähdykset yleensä pidensivät, kun tytöt taas nukkuivat useammin. Kasvun lisäksi uniin vaikutti se saiko vauva rintamaitoa vai pulloruokintaa. Rintaruokitut nukkuivat pulloruokittuja useammin ja lyhyempiä unia, tutkijat kirjoittavat.Tulokset julkaistiin Sleep-lehdessä.Uutispalvelu Duodecim(Sleep 2011;34:641–650)http://www.journalsleep.org/ViewAbstract.aspx?pid=28132

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje